Lakcorrectie

Lak correctie is een term welke wereldwijd wordt gebruikt door detailers voor het proces van het herstellen van de lak.  Dit proces bestaat uit meerdere stappen om het hoogste resultaat en glans te behalen. Door gebruik van polijstmachines en andere tools, halen wij een minuscuul dun laagje van de blanke lak weg voor het verwijderen van de krasjes, oxidatie, swirls, hologrammen, kalkaanslag en alle andere lak imperfecties

Nadat het voertuig op de juiste manier is gewassen en gedroogd, kunnen we starten met de decontaminatie. Allereerst decontamineren we het lakwerk door middel van een “Iron Remover". Dit proces zorgt ervoor dat de kleine ijzerdeeltjes in de lak op een veilige manier kunnen worden verwijderd. Deze metalen deeltjes kunnen voortkomen uit remstof, vervuiling op de weg, enz en kan leiden tot roestvorming en het aantasten van het lakwerk van uw voertuig.

Na het decontamineren van de lak door middel van de “Iron Remover", gaan we naar de “Clay Bar". Met dit proces, waarbij gebruikt wordt gemaakt van een stuk klei, wordt alle vervuiling verwijderd welke een standaard wasbeurt niet kan verwijderen. Denk hierbij aan boomsappen, teer puntjes, chemische vervuiling, metalen en alle andere vervuiling. Na het klei proces zal de lak schoon zijn van alle vervuiling en direct een stuk gladder aanvoelen.

Na de complete voorbereiding komen we nu aan bij het polijsten. Afhankelijk van welk pakket u kiest voor uw voertuig, kunt u ongeveer rekenen op een correctie van 40% tot 100% en zal het voertuig weer zijn ware glans terug hebben!

Hieronder vindt u een indicatie van de geschatte correctie:

  • 1-staps polijstbehandeling 40% tot 60%
  • 2-staps polijstbehandeling 75% tot 85%
  • 3-staps polijstbehandeling 95% tot 100%

In extreme gevallen wanneer met polijsten niet het gewenste resultaat te behalen is, kunnen wij het voertuig deels of compleet schuren.

Na de correctie is uw voertuig weer in nieuwstaat en is het zeer belangrijk om hem een nieuwe bescherming mee te geven, dit kan op verschillende manieren.
Klik hier voor onze lakverzegeling opties of vraag ons om advies.

Heeft uw voertuig last van lakbeschadigingen of andere imperfecties en wilt u hem professioneel laten polijsten? Contacteer ons nu.

Contact