Lakverzegeling

Wat en waarom?

De lak van uw voertuig staat continu bloot aan agressieve invloeden van buitenaf, denk hierbij aan: pekel, UV-straling, vogelpoep, zure regen, teer, etc. Voor een optimale bescherming van de lak is een lakverzegeling nodig. Hieronder hebben ik de drie opties omschreven welke momenteel aan worden geboden.

Wax

Wax is er in 2 verschillende soorten, een natuurlijke carnauba wax en een synthetische wax. Het grootste verschil tussen deze 2 soorten is de duurzaamheid. Carnauba wax wordt gemaakt van de carnaubapalm (plant) en geeft een diepe glans en reflectie. De synthetische wax (gemaakt van polymeren) zorgt voor een betere bescherming en een hogere duurzaamheid. Ook zorgen beide wax soorten voor een diepe glans en een hydrologisch effect waardoor vuil minder snel hecht aan de lak. Standtijd is ongeveer 2-3 maanden, afhankelijk van de omstandigheden waarin het voertuig zich verkeert.

Sealant

Ook de sealant is een synthetisch product en gemaakt van polymeren. Wanneer de sealant aangebracht wordt, wordt dit in 3 componenten gedaan die op elkaar reageren en daardoor een goede hechting aangaan met de lak. Dit zorgt voor een lange standtijd en dus een hoge duurzaamheid. Ook zorgt deze sealant voor een diepe glans en een hydrologisch effect waardoor vuil minder snel hecht aan de lak. Standtijd is ongeveer 10-12 maanden, afhankelijk van de omstandigheden waarin het voertuig zich verkeert.

Keramische Glascoating

Een keramische glascoating is de ultieme lakverzegeling voor de dagelijkse rijder. Door het wekelijks wassen lopen deze voertuigen de meeste kans op krassen of andere beschadigingen in de lak. De coating heeft een hogere hardheid dan de lak zelf en geeft daardoor een uiterst goede bescherming. Ook zorgt deze glascoating voor een diepe glans en een hydrofobisch effect waardoor vuil minder snel hecht aan de lak. In tegenstelling tot een wax of sealant geeft een glascoating een langdurige bescherming. Deze coating gaat diep in de poriën zitten en heeft een lange standtijd tot wel 6 jaar, afhankelijk van de omstandigheden waarin het voertuig zich verkeert.

Op dit moment heb ik 4 verschillende keramische glascoatings in mijn assortiment met elk hun unieke eigenschappen:

#SAM (5H): bestaat uit een 20% fysische en 80% chemische samenstelling. Waar het fysische gedeelte zorgt voor de hardheid en krasvastheid, zorgt het chemische gedeelte voor een chemische bescherming en een hoog hydrofobisch effect.
De gemiddelde standtijd van deze coating komt op 2 jaar of 30.000 km. In combinatie met #HPC is deze standtijd op te schroeven tot 4 jaar of 60.000 km.

#STC (7H): is de tegenhanger van de #SAM en bestaat uit een 70% fysische en 30% chemische samenstelling. Doordat deze coating grotendeels bestaat uit de fysische chemie zorgt deze coating voor een hogere hardheid en krasvastheid.
De gemiddelde standtijd van deze coating komt op 4 jaar of 60.000 km. In combinatie met #HPC is deze standtijd op te schroeven tot 6 jaar of 90.000 km.

#BLINDO (9H): is een unieke coating welke uit een 100% fysische samenstelling bestaat.
Doordat deze coating volledig fysisch is heeft hij een extreem hoge hardheid en dus de beste bescherming tegen kleine krasjes of andere lakbeschadigingen. 
De gemiddelde standtijd van deze coating in combinatie met #HPC komt op 6 jaar of 100.000 km.

#HPC: is een 100% chemische coating en zorgt voor een zeer hoge glans en hydrofobisch effect.
De gemiddelde standtijd van deze coating komt op 2 jaar of 30.000 km.

Wat raad ik aan:

Wat ik aanraad hangt af van hoe u uw voertuig gebruikt. Heeft u een klassieker die slechts een paar keer per jaar de garage verlaat, of heeft u een echte kilometervreter die u dagelijks van A naar B brengt. Dit zijn belangrijke punten bij uw keuze voor de geschikte lakverzegeling van uw voertuig.

Alle vermelde bedragen zijn vanaf-prijzen en exclusief 21% BTW.

 • Wax
  25,-
  • Diepe glans en reflectie
  • Waterafstotend
  • Minder hechting van vuil
  • Standtijd 2-3 maanden
 • Sealant
  99,-
  • Diepe glans en reflectie
  • Waterafstotend
  • Minder hechting van vuil
  • Hogere duurzaamheid
  • Standtijd 8-12 maanden

Wilt u een persoonlijk advies over een geschikte lakverzegeling voor uw bolide? Neem dan nu contact met mij op.

Contact